Palvelutarjonta
silke
Kipuja, jumeja, puutumista, kankeutta? Kalevalainen jäsenkorjaus on koko tukirakenteen kineettisten ketjujen tasapainottamista mobilisaatiokäsittelyn avulla. Hoidossa tasapainotetaan hoitoa tarvitsevan koko tukirakenne jalkapohjista päälakeen saakka. Hoidossa pyritään löytämään syy eikä vain seurausta, eli ei hoideta vain kipukohtaa vaan myös ongelman aiheuttajaa. Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin. Hoidossa ei niksautella niveliä eikä käytetä voimaa. Voit lukea kalevalaisesta jäsenkorjauksesta lisää täältä.
Hoitoa voidaan tehdä turvallisesti koko raskauden ajan ja palauttavana hoitona synnytyksen jälkeen. Kehoa hoidetaan vyöhyketerapian sekä lempeän öljyhieronnan avulla. Tyynyt tukevat tarvittaessa asentoa niin, että myös viimeisillään raskaana oleva pääsee rentoutumaan ja nauttimaan hoidosta. Hoidosta on saatu apua pahoinvointiin, närästykseen, kipuihin, stressiin ja huoliin. Hoidolla voidaan auttaa kehoa valmistautumaan synnytykseen ja hoito saattaa auttaa myös synnytyksen käynnistymisessä (tätä hoitoa tehdään vasta kun raskausviikko 38 on täynnä). Hoito on hyvin rentouttava!
Hoito yhdistää vyöhyketerapiaa ja lempeää vauvahierontaa. Hoidot tehdään sarjana ja keskimäärin hoitoja tarvitaan kolme kertaa. Vauvat ovat saaneet apua mm. koliikkiin ja muihin vatsavaivoihin, itkuisuuteen, kehon jäykkyyksiin, häiritsevään pulautteluun, refluksioireisiin, allergioihin sekä unihäiriöihin.
Synnytys voi olla varsinkin herkemmille vauvoille hyvin stressaava kokemus, ja vauva voi oireilla myös tämän takia. Vauvan niskat joutuvat loppuraskauden ja synnytyksen aikana kovan paineen alle, ja se voi näkyä jäykkyytenä vauvan niskoissa. Niskassa kulkee kiertäjähermo (vagushermo, nervus vagus) joka hermottaa suolistoa, ruokatorvea ja mahalaukkua. Niskajumi häiritsee kiertäjähermon toimintaa. Sekä synnytyksen aiheuttama stressi/trauma että niskajumit ovat hoidettavissa vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla. Hoitoon voi tulla myös vaikkei varsinaista vaivaa olisikaan, hieronta on ihanaa hemmottelua vauvalle ja ennaltaehkäisevää hoitoa.
Vyöhyketerapeuttinen hieronta sopii kaikenikäsille lapsille ja siitä on saatu apua esim. tulehduskierteisiin, ylivilkkauteen, yökasteluun, kasvukipuihin, suolisto-ongelmiin, allergioihin, astmaan ja unihäiriöihin. Hoito tehdään lapsen ehdoilla, usein vanhemman sylissä tai lattialla leikkien lomassa. Vanhempi voi olla myös isomman lapsen mukana hoitotilanteessa jos lapsi niin toivoo.
Vyöhyketerapian avulla voidaan vahvistaa ja hoitaa kehoa heijasteiden kautta. Hoito antaa tasapainoa keholle ja mielelle. Hoidossa keho (esim.pään alue, jalat, kädet, selkä) käsitellään eri tekniikoita käyttäen herkästi, lempeästi mutta tehokkaasti. Vyöhyketerapiassa ihminen kohdataan kokonaisuutena ja luottamuksella. Hoito helpottaa kipuja ja jännityksiä ja siten keho pääsee toimimaan paremmin. Hyviä saavutettuja hoitotuloksia on saatu esim. seuraavissa ongelmissa: stressi, unettomuus, väsymys, hormonaaliset sekä aineenvaihdunnan häiriöt, flunssakierteet, allergiat, niska-hartiavaivat, päänsärky ja migreeni, vatsavaivat, lapsettomuus, fibromyalgia ja pms-oireet. Tämä vanha, kiinalaisten, intiaanien ja egyptiläisten jo ammoisina aikoina käyttämä hoito sopii kaikenikäisille! Hoitoon voit tulla myös rentoutumaan, ilman erityisiä vaivoja. Yksi kertakin voi tuoda avun mutta parasta on kun käyt hoidossa säännöllisesti esim. kerran kuukaudessa.
Vyöhyketerapian avulla voidaan vahvistaa ja hoitaa kehoa heijasteiden kautta. Hoito voi auttaa nuoruuden mielenailahduksissa ja rauhattomuudessa. Hoidossa keho (esim.pään alue, jalat, kädet, selkä) käsitellään eri tekniikoita käyttäen herkästi, lempeästi mutta tehokkaasti. Vyöhyketerapiassa kohdataan ihminen kokonaisuutena ja luottamuksella. Hoito helpottaa kipuja ja jännityksiä ja siten keho pääsee toimimaan paremmin. Hyviä saavutettuja hoitotuloksia on saatu esim. seuraavissa ongelmissa: stressi, unettomuus, väsymys, hormonaaliset sekä aineenvaihdunnan häiriöt, flunssakierteet, allergiat, niska-hartiavaivat, päänsärky ja migreeni, vatsavaivat, fibromyalgia ja pms-oireet. Tämä vanha, kiinalaisten, intiaanien ja egyptiläisten jo ammoisina aikoina käyttämä hoito sopii kaikenikäisille! Hoitoon voit tulla myös rentoutumaan, ilman erityisiä vaivoja. Yksi kertakin voi tuoda avun mutta parasta on kun käyt hoidossa säännöllisesti esim. kerran kuukaudessa.
Opit tekemään vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa omalle lapsellesi. Saat mukaasi kirjalliset hierontaohjeet. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita mukaan yhdessä vauvan kanssa.
Monenlaiset tukahdutetut, patoutuneet ja kielletyt tunteet, sekä kohtaamattomat traumat (myös ylisukupolviset) voivat jäädä sisimpäämme aiheuttaen tunnelukkoja. Tunnelukot voivat oireilella psyykkisesti tai fyysisesti aiheuttaen pahoinvointia. Voimme olla niin tottuneita omiin tunnelukkoihimme, että emme edes huomaa miten ne vaikuttavat elämäämme. Esimerkiksi voimme joutua aina uudelleen samoihin ongelmiin ihmissuhteissa. Tunteita kohtaamalla keskustelun ja kehon hoidon avulla voi turvallisesti kohdata patoutuneita tunteita ja vapauttaa lisää voimavaroja tähän hetkeen.
Vyöhyketerapian tarkoituksena on auttaa kehoa ja mieltä parantumaan yhdistämällä keskustelu ja kehon hoito. Työssäni on tullut ilmi, kuinka tärkeää on olla ehdottoman luotettava ja kuunnella tuomitsematta. Tehtäväni on ohjata sinua löytämään itestäsi vastaukset ja hoito tapahtuukin sinun ehdoillasi. Keho muistaa ja on viisas. Asioita nousee esille sitä mukaa, kun olet valmis niitä kohtaamaan. Tunnevyöhyketerapian hoitokertojen tarve ja hoitoväli on yksilöllistä.
Hoidon esteitä ovat elinsiirrännäinen, vaikeat mielenterveysongelmat (vahva lääkitys), antibioottikuuri, tulehdustilat ja syöpäsairaus (keskustele lääkärisi kanssa).
Vauvoilla on hyvä pitää rokotusten jälkeen 3-5 päivää taukoa ennen hoitoon tuloa, aikuisilla noin 2 viikkoa.
Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa edellä mainittujen lisäksi esteenä vaikea sydänvika, vaikea osteoporoosi, tuore vamma (esim. luunmurtuma), haavat tai infektiot ihossa, aktiiivivaiheessa oleva välilevyn tyrä, nikamansiirtymä ja verenvuototauti.
Hoitoväli on yleensä 3-5 viikkoa, akuuteissa vaivoissa 1-2 viikkoa.
Vauvojen ja taaperoiden hoidot tehdään mieluiten sarjahoitona, sopiva määrä voi olla 3 hoitoa kahden viikon aikana.
Hoitoon ei voi tulla huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena.